Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

"Λύραυλος - μια παράσταση που μας μάγεψε"


"Αγαπητέ κύριε Δ/ντή του Δ. Σχ. Βυτίνας


Εκ μέρους του συνόλου Αρχαιοελληνικής Μουσικής ΛύρΑυλος θα ήθελα να εκφράσω και γραπτώς τις ευχαριστίες μου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας,   στις μαθήτριες και τους μαθητές, σε όλο το διδακτικό προσωπικό  και σε Σάς προσωπικά για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία της παράστασής μας.

Η συμμετοχή μας με  την μουσική παράσταση εκπαιδευτικής κατεύθυνσης:
«Με τα Σύνεργα του Ορφέα» που πραγματοποιήθηκε  στις 10 - 6 - 2014  στο Πανταζοπούλειο πνευματικό κέντρο Βυτίνας, υπήρξε αφορμή για να διαπιστώσουμε ότι μοιραζόμαστε κοινές ιδέες και κοινή αισθητική αλλά και την ανάγκη να δουλέψουμε για την ορθή προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Μετά τιμής
Παναγιώτης Στέφος"







Ένα απολαυστικό πρόγραμμα αρχαιοελληνικής μουσικής, μοναδικό για την τοπική κοινωνία, παρουσίασε  με άψογο επαγγελματισμό και ιδιαίτερη φροντίδα το σύνολο Αρχαιοελληνικής Μουσικής ΛύρΑυλος, στους μαθητές και άλλους επισκέπτες της γιορτής που διοργανώθηκε στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας κατά τη λήξη του σχ. έτους 2013-2014. Οι εικόνες των αρχαίων μουσικών οργάνων που γνωρίσαμε στα σχολικά βιβλία απέκτησαν πρωτόγνωρη για μας φωνή φέρνοντας τους μαθητές πιο κοντά στην Ελληνική ιστορία και παράδοση με βιωματικό τρόπο.




Ο Λύραυλος έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το έργο του, το οποίο έχει καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ερευνητική διάσταση. Από το «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την «Όπερα της Βαρσοβίας», από το «Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής» στην Στοκχόλμη και την «Corcoran Gallery» στην Ουάσιγκτον έως την συνεργασία με την «Κρατική Ορχήστρα Αθηνών» στο πλαίσιο των Πρώτων Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως: Boston University, Sorbonne, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και με πάνω από 400 παραστάσεις σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ο Λύραυλος έχει ταυτιστεί ως η πιο τεκμηριωμένη προσπάθεια ανάδειξης & προβολής της πλούσιας Αρχαιοελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς.